Ordna en mytologisk maskeradfest med vikingatema

En fest med vikingatema låter dig resa tillbaka i tiden och uppleva den spännande värld som vikingarna levde i. Vikingarna var också mycket intresserade av mytologi, något som du kan använda som inspiration för att göra festen ännu mer i vikingastil. Här nedanför får du tips på hur du ordnar en mytologisk maskeradfest med vikingatema.

Så skapar du vikingakänsla på festen

Något som är viktigt för att skapa en känsla av vikingatid på festen är att ordna ett långbord. Om du inte redan har ett kan du exempelvis sätta ihop flera mindre bord och lägga en duk över.

En annan viktig detalj att tänka på inför en vikingafest är mat och dryck. Att exempelvis bjuda på mjöd eller öl passar väl in i viktingtemat, likaså mat som revbensspjäll eller kycklingklubbor. Som ett alkoholfritt alternativ kan du bjuda på till exempel lingondricka eller svartvinbärssaft. Maten kan bli vegetariskt eller vegansk genom att tillaga rotfrukter och bjuda på hembakat bröd.

Sist men inte minst kan du vara en rolig gest att exempelvis ordna vikingahjälmar till dina gäster. På så sätt får ni verkligen en riktig vikingakänsla på festen. Handla det som behövs här och hitta allt från maskeraddräkter till festdekorationer.